Dobri rezultati rudnika Kreka: Iskopana milionita tona uglja

Bez autora
Jun 14 2010

Rudari rudnika Kreka u ponedjeljak su iskopali milionitu tonu uglja. Isporuka uglja odvija se prema utvrđenom planu, a za potrebe Termoelektrane Tuzla, koja je najveći Krekin potrošač, do sada je isporučeno 917.000 tona. I pored teških vremenskih neprilika u posljednje vrijeme te sve većeg utjecaja recesije na BiH, Kreka i dalje ostaje lider u proizvodnji uglja u BiH. Ovaj poslovni uspjeh rezultat je zalaganja rudara i menadžmenta rudnika. Na ovaj način osigurana je potpuna dinamika opskrbe Elektroprivrede BiH, kao najvećeg potrošača našeg energenta, ali i drugih kupaca. U proteklom periodu u svim Krekinim rudnicima poboljšani su svi segmenti rada, što također doprinosi činjenici da je Kreka već godinama najveći proizvođač uglja u BiH.

Dobri rezultati rudnika Kreka: Iskopana milionita tona ugljaRudari rudnika Kreka u ponedjeljak su iskopali milionitu tonu uglja.

Isporuka uglja odvija se prema utvrđenom planu, a za potrebe Termoelektrane Tuzla, koja je najveći Krekin potrošač, do sada je isporučeno 917.000 tona.

- I pored teških vremenskih neprilika u posljednje vrijeme te sve većeg utjecaja recesije na BiH, Kreka i dalje ostaje lider u proizvodnji uglja u BiH. Ovaj poslovni uspjeh rezultat je zalaganja rudara i menadžmenta rudnika. Na ovaj način osigurana je potpuna dinamika opskrbe Elektroprivrede BiH, kao najvećeg potrošača našeg energenta, ali i drugih kupaca, izjavio je direktor rudnika Rešad Husagić.

U proteklom periodu u svim Krekinim rudnicima poboljšani su svi segmenti rada, što također doprinosi činjenici da je Kreka već godinama najveći proizvođač uglja u BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik